ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


קציצות עדשים אפיות

מרכיבים ל 30 קציצות:

250 גר' עדשים ירוקות / שחורות
1 סלסילת פטריות שמפניון (רצוי מהסוג הכהה)
2 גזרים
1 צרור פטרוזליה / כוסברה
מעט שמן קוקוס + מעט מים
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתוש
1/4 כפית זרעוני כמון
1/4 כפית אבקת כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
2 ביצים או לחילופין 4 כפות טחינה גולמית (לא מלאה)
מעט שמן זית

אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים לכ 6 שעות (לילה). שוטפים היטב ומנביטים (משאירים את העדשים  השטופות, ללא מים בקערה אטומה מכוסה בצלחת עד שמתחיל לבצבץ שורשון)
2. טוחנים את העדשים המונבטות במעבד המזון ומעבירים לקערה גדולה, לאחר מכן טוחנים את הפטריות (לא יותר מידי) ומעבירים לקערה. קוצצים את הפטרוזליה במעבד המזון ומעבירים לקערה. מחליפים סכין לפומפיה עדינה מגררים את הגזרים ומוסיפים גם אותו לקערה.
3.במחבת נפרד מטגנים במעט שמן קוקוס בתוספת מעט מים, בצל ושום ביחד עם זרעי כמון, אבקת כמון, מלח ופלפל. כשהבצל הופך לשקוף מעבירים את תכולת המחבת לקערה עם שאר הרכיבים.
4. מערבבים היטב את כל הרכיבים בקערה ומתקנים טעמים לפי הצורך.
5.בוללים את הביצים בכלי נפרד ומוסיפים לתערובת.
* מי שלא אוכל ביצים אפשר להחליפן בטחינה גולמית.
6.לשים את התערובת היטב ויוצרים קציצות בגודל אחיד.
7. מסדרים את הקציצות על גבי מגש מרופד בנייר אפייה משוך במעט שמן זית. צובעים את הקציצות במעט שמן זית מעל.
8. מכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות עד להשחמה קלה בלבד. רצוי להחליף בין המגשים העליון והתחתון על מנת ששני הצדדים יאפו בצורה מספקת. 
חשוב מאוד! לא לייבש את הקציצות יתר על המידה.
9. מוציאים את התבניות מהתנור ומניחים להן להצטנן, רק אז מנתקים את הקציצות מנייר האפייה.

* ניתן להכין כמות גדולה של קציצות ולהקפיא. בדרך זו, ניתן לשלב אותן בקלילות בארוחות, פשוט שולפים כמה קציצות ומחממים לפני ההגשה.
עדשים מכילות חלבון איכותי והרבה ברזל ולמעשה, ביחד עם מנת דגן מסופקות לגוף כל חומצות האמינו הדרושות.

הצעת הגשה:
מסדרים את הקציצות על גבי צלחת שטוחה ויוצקים כפית של טחינה ירוקה על כל אחת מהן.
קוצצים בצל סגול ומלפפון, מפזרים על גבי טחינה ובוזקים מעט זרעי קצח.
 

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים