ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


קציצות עדשים אפויות
מרכיבים: (ל 30-40 קציצות)


250 גר' עדשים ירוקות / שחורות                                                                                          
1 סלסילות פטריות שמפיניון                                                                                                          
2 גזרים מגורדים                                                                                                          
1 צרור פטרוזיליה / כוסברה                                                                                                  
מעט שמן קוקוס + מעט מים                                                                                                        
1בצל גדול קצוץ                                                                                                                                                           
2 שיני שום                                                                                                                       
1/4 כפית זירעוני כמון                                                                                                          
1/4 כפית אבקת כמון                                                                                                       
מלח ופלפל לפי הטעם                                                                                                             
2 ביצים או לחילופין 4 כפות טחינה גולמית (לא מלאה)                                                                                  
מעט שמן זית                                                                                                                   
2 ניירות אפייה
 
אופן ההכנה:
1. משרים עדשים שחורות / ירוקות ללילה שוטפים היטב ומנביטים עד שמבצבץ שורשון.
2. טוחנים  במעבד מזון בזה אחר זה ומעבירים לקערה גדולה, תחילה טוחנים את העדשים המונבטות,
לאחר מכן טוחנים קלות את הפטריות ולאחר מכן, את קוצצים את הפטרוזיליה.                 
מחליפים סכין לפומפייה עדינה, מגררים את הגזרים ומוסיפים לקערה.  
3. במחבת נפרד "מטגנים" במעט שמן קוקוס + מעט מים, בצל ושום ביחד עם זירעוני כמון ואבקת כמון, מלח ופלפל
וכשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את כל תכולת המחבת לרכיבים שבקערה.
4. מערבבים היטב את כל הרכיבים ומתקנים טעמים לפי הצורך. רק אז מוסיפים את הביצים או את הטחינה
(לפי דעתי האופציה עם הביצים בריאה יותר, שכן טחינה שחוממה הופכת להיות פחות בריאה.
האופציה עם הטחינה מיועדת בעיקר למי שאינו אוכל ביצים)
5. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה משוך במעט שמן זית יוצרים קציצות בגודל אחיד.
6.מכניסים לתנור שחומם ל 180- 200 מעלות ואופים  כ- 20 – 30 דקות, עד להשחמה קלה בלבד.
הקציצות צריכות להישאר ירקרקות ולא להפוך לחומות.
חשוב מאוד לא לייבש אותן! 
כדאי להחליף במיקומים של התבניות בין העליונה והתחתונה.
מוצאים מהתנור ונותנים לקציצות להצטנן ורק אז מפרידים אותן בזהירות מנייר האפייה.

* רצוי להכין כמות כפולה, להקפיא בכלי הרמטי. כך שניתן יהיה לשלוף בכל פעם, כמה קציצות לפי הצורך ולחמם ממש לפני ההגשה.
הערכים התזונתיים של הקטניות האפויות לא נפגעים, באופן משמעותי, עם ההקפאה וכך הן זמינות יותר ואפשר לשלבן בקלות בארוחות.
עדשים עשירות מאוד בחלבון ובברזל וביחד עם מנת דגן הן בהחלט מחליפות מנה בשרית.

 * הקציצות מאוד טעימות ביחד עם טחינה ירוקה.
 
   
הצעת הגשה:
מסדרים את הקציצות על גבי צלחת שטוחה. ומעל כל קציצה יוצקים בעדינות כפית ממטבל טחינה ירוקה.
מפזרים מעט בצל סגול קצוץ ומלפפונים חתוכים לריבועים קטנטנים ומפזרים מעט זרעי קצח מעל.
 

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים