ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


ס ל ט   י ר ו ק  >>

מרכיבים:

מצע עלי חסה
עלי ביבי
עלי ארגולה
עלי בזיליקום
* הכמויות של העלים בהתאם למספר הסועדים
2 גזרים גדולים
חופן אגוזי מלך

רוטב:
5 כפות מיץ לימון
5 כפות שמן זית
כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
כפית חרדל דיז'ון ללא גרגרים
כף דבש
כפית חומץ בלסמי
מעט מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
שוטפים את עלי החסה ואת שאר העלים ומייבשים היטב
*רצוי להשתמש בעלים אורגניים, שכן העלים בדרך כלל מרוססים בחומרי הדברה רעילים במיוחד.
* את עלי הבזיליקום שוטפים וקורעים ממש לפני ההגשה שלא ישחירו
חותכים את הגזרים לעיגולים דקיקים ומפזרים חופן אגוזי מלך שבורים מעל.

- מערבבים בשייקר או בצנצנת בעלת מכסה את כל רכיבי הרוטב ומנערים היטב.
* אפשר להכין כמות גדולה יותר ולהשאיר במקרר למספר ימים.
- מערבבים את כל רכיבי הסלט בקערת הגשה מתאימה.

ווריאציות נוספות לסלט ירוק:
- חסה עם זר עלי שמיר קצוץ בשילוב עם פלפלים אדומים כתומים וצהובים בתוספת ריבועי גבינת פטה עיזים (רצוי אורגנית) וחופן אגוזי מלך שבורים מעל.

- מצע עלי חסה ביבי בזיליקום, ארגולה ונענע, גבעולי סלרי פרוסים, תפוח ירוק פרוס דק וזירעוני רימון אדומים.

- מצע עלי חסה ביבי, בזיליקום, וארגולה בתוספת עגבניות שרי חצויות, זיתים שחורים חצויים, פרוסות דקות של בצל סגול וחופן זירעוני חמנייה מעל.



Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים