ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


י ר ק ו ת   א נ ט י   פ ס ט י  >>

במתכון זה אין חשיבות אמיתית לכמויות.
כמובן יש להתאים את הכמות למספר המשתתפים או לגודל תבנית.
כמו כן, אפשר לשחק באופן חופשי לחלוטין בין הרכיבים על פי מה שאוהבים
או על פי מה שיש במקרר.

מאיזה ירקות אפשר להכין אנטי פסטי:
בטטות בפרוסות או ברבעים
פלפלים, אדומים, כתומים או צהובים ברצועות
בצלים ברבעים
שומר בפרוסות או ברבעים
קישואים ברצועות
חציל ברצועות או בפרוסות
כרובית מופרדת לפרחים קטנים
ארטישוק ירושלמי
פטריות שמפניון
שיני שום לא מקולפות (אפשר גם ראש שלם)

מרכיבים נוספים:

כף שמן זית על 3 כפות מים
מעט מלח גס אטלנטי / הימלאיה
מעט פלפל שחור גרוס
עלי רוזמרין / עלי טימין - קורנית

אופן ההכנה:

בקערת ערבוב גדולה יוצקים כף שמן זית ו3 כפות מים ומכניסים כל פעם קבוצה נפרדת של ירקות לקערת הערבוב. מלחחים אותם בתוך השמן והמים עם הידים מוצאים את הירקות בלי הנוזלים ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
* אם הנוזלים נגמרים אפשר להוסיף עוד באותם יחסים
אחרי שחוזרים על הפעולה עם כל הירקות והתבנית מלאה ומסודרת
יוצקים את שארית הנוזלים שנשארו בתחתית הקערה על גבי הירקות
מפזרים מעט מלח גס ומעט פלפל גרוס
מפזרים צמחי תבלין (רצויי טריים) רוזמרין / טימין או שניהם

מכניסים לתנור מחומם ל 180 מעלות למשך כ- 60 דקות
או עד שהירקות ישחימו

* אפשר להגיש חם או קר





ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים