ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


מ ג ' ד ר ה  >>

רכיבים לעדשים:

500 גר' עדשים שחורות / ירוקות 
(כדאי להשרות את העדשים במים כיממה לפני הבישול ואף להנביט אותן)
3-4 עגבניות אדומות
כף שמן זית + 3 כפות מים
3 בצלים
3 שיני שום
1/2 כפית אבקת כמון
1/2 כפית זירעוני כמון
1/2 כפית זירעוני כוסברה
כמה גבעלים של עלי טימין
5 חתיכות ברוחב 3 ס"מ של אצת קלפ / קומבו
מעט פלפל גרוס ומלח דק לפי הטעם

אופן ההכנה:
מרפדים סיר עמוק בבצל שום קצוצים, אבקת כמון, זרעי כמון, זירעוני כוסברה עלי טימין ומעט פלפל שחור גרוס. מוסיפים כף שמן ושלוש כפות מים ומערבבים עד שהבצל נהיה שקוף. חותכים את העגבניות לריבועים קטנים ומוסיפים לסיר מערבבים עוד מספר דקות. שוטפים את העדשים היטב ומסננים את המים. מוסיפים את העדשים אל הסיר וממלאים מים כשני ס"מ מעל לגובה העדשים. מוסיפים את גזרי האצות. כאשר המים רותחים מתחיל להצטבר קצף מעל פני המים. רצויי להסיר אותו בעזרת כף. מקטינים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל עד שהעדשים מתרככות אך לא מאבדות את צורתם. בשלב זה מוסיפים מלח דק לפי הטעם מתקנים טעמים ומורידים מהאש.
* אם יש כמות גדולה של עדשים ניתן להקפיא שכן, הערכים התזונתיים של הקטניות לא נפגעים באופן משמעותי בהקפאה.

רכיבים לאורז:
11/2 כוסות אורז מלא עגול או אורז בסמטי מלא,
(כדאי להשרות את האורז בין שעה ליממה לפני הבישול)
זירעוני הל מ 3 תרמילים, מעט מלח גס מים.
21/2 כוסות מים / במקרה של אורז מושרה כמות מים בגובה האורז שבסיר

אופן ההכנה:

אם האורז יבש קולים אותו תוך כדי ערבוב בסיר עם זירעוני ההל והמלח עד שמשחים מעט רק אז מוסיפים מים ביחס של 1.5 כוסות אורז על 2.5 כוסות מים.
אם האורז מושרה, יוצקים מים בכמות שרק תכסה את פני האורז. מוסיפים את זירעוני ההל ומעט מלח. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה מאוד עד שהנוזלים נגמרים. אם האורז קשה מידי, יש להוסיף עוד כמה כפות מים ולהוריד מהאש כשהמים נגמרים והאורז נהייה רך מספיק אך לא רך מידי.
מכסים את הסיר במגבת מניחים את המכסה מעל ונותנים לאורז להצטנן מעט.
לפני ההגשה, אפשר להוסיף כף שמן חמניות (מכבישה קרה) או שמן זרעי ענבים.

אופן ההגשה:

מערבבים את העדשים עם האורז ממש לפני ההגשה.
*אם צריך לחמם אפשר להוסיף מעט מים לתערובת בכלי חסין אש ולחמם בתנור או לחילופין לחמם בסיר אידוי על מעט מים. או לחמם עם מעט מים במחבת קראמית.
אפשר להוסיף מעל כוסברה קצוצה וזרעים של חמניות דלעת וסומסום מלא...



Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים