ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


פ ס ט ו   ב ז י ל ק ו ם   /   ע ש ב י   ת י ב ו ל  >>

מרכיבים:


2 - 3 זרים  של עלי בזילקום טריים
*את עלי הבזיליקום, יש לשטוף רק בסמוך למועד ההכנה בכדי שלא ישחירו
או
זר פטרוזיליה, זר כוסברה וזר שמיר בגדלים דומים, פחות או יותר

1/2 כוס אגוזי מלך
2-3 שיני שום חלוט במים רותחים
חצי כוס שמן זית
מעט מלח
* אפשר חצי פלפל חריף קצוץ

אופן ההכנה:
מפרידים את עשבי התיבול או עלי הבזיליקום, מהגבעולים
מכניסים למעבד המזון עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם גרגרי עדין
* אם מעוניינים בממרח פיקנטי קוצצים פלפל חריף ומוסיפים למעבד המזון
(כדאי להשתמש בכפפות שהפלפל לא ישרוף בידיים בזמן החיתוך)
מוסיפים מעט מלח לפי הטעם
מעבירים לכלי הרמטי ויוצקים מעט שמן זית מעל הממרח בכדי שלא ישחיר

* אפשר לשמור לאורך זמן במקפיא

* אפשר להוסיף לממרח יוגורט ולהפוך אותו לרוטב מעודן, שיכול להתאים לדגים או לירקות אפויים ...



Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים