ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


מ ר ק   מ י ס ו  >>

מרכיבים:

1- 2 כפיות של מחית מיסו לבן / חום*
300 מ"ל מים
1/4 חב' טופו חתוכה לקוביות
1- 2 כפות של אצות ווקמה*
חופן אטריות אורז עבות
גבעול של בצל ירוק קצוץ
* הכמות מתאימה למנה אחת יש להכפיל המספר המשתתפים

אופן ההכנה:

ממיסים את מחית המיסו בתוך מעט מים חמימים בכלי נפרד
מוסיפים את קוביות הטופו לתערובת המיסו שייספח את הטעם.
בסיר קטן מחממים את המים עם אצות הוואקמה ואטריות האורז למספר דקות
עד שהאצות והאטריות מתרככות.
מוזגים זגים לקערת הגשה מחכים שהנוזלים יצטננו מעט ואז מוסיפים את המיסו והטופו. 
ממש לפני ההגשה מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ מעל.


* המיסו הוא אחד ממוצרי הסויה הבריאים ביותר, מכיוו שהוא עבר תהליך של התססה, על כן הוא עשיר בחיידקים פרוביוטיים ואינזימים שמאזנים את מערכת העיכול. חשוב לא לבשל את המיסו בחום גבוהה מידי, בכדי שהחיידקים הפרו ביוטיים לא ייפגעו.

*לאצות הים יש חשיבות תזונתית רבה, הן המקור המרוכז ביותר בטבע לויטמינים ומינרלים. הן מכילות למשל ויטמינים מסוג K, D, E, C, 1B, B2, בטא קרוטן (A),ויטמין B12 ומינרלים כמו יוד בכמות גבוהה (אשר מסייע למצב של תת פעילות בלוטת התריס), סידן, אשלגן, ברזל, זרחן, וכן כמות גבוהה של כלורופיל, המסייע בניקוי רעלים מהגוף ובונה מחדש רקמות דם, חומצה פולית, חומצות שומן אומגה 3 ועוד..



Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים