ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


מרק כתום

מרכיבים:
- 2.5 ק"ג בטטות, דלעת וגזר
- 5 גבעולי סלרי
- 2 בצלים גדולים
- מים עד לכיסוי הירקות
- כף שמן זית מכבישה קרה
- 5 שיני שום כתושות
- 5 כפיות ג'ינג'ר מגורד
- מעט מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לחתוך את הירקות הכתומים לחתיכות גדולות, להכניס לסיר מתאים ולכסות במים עד לגובה הירקות. לבשל עד שהירקות מתרככים לחלוטין.
2. במחבת נפרד יש לטגן את השום הכתוש והג'ינג'ר המגורד בכף שמן זית מכבישה קרה עם שלוש כפות מים.
3. לאחר שהסיר הצטנן מעט, יש לטחון את הירקות עם הנוזלים מהסיר (להקפיד לא לשים יותר מידי נוזלים שהמרק לא יצא דליל מידי)
4. לטחון את תערובת השום וגי'נג'ר עם מעט נוזלים ולהוסיף למרק.
5. לתבל עם מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
6. לחמם מעט לפני ההגשה.

הצעת הגשה:

למזוג את המרק לקעריות לצקת למרכזן כף יוגורט עיזים.
לפזר מעט עירית קצוצה או עלי נענע עם מעט צנוברים ונגיעת גרידת לימון.
להזליף מעט שמן זית.


Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים