ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


מ ר ק   ע ד ש י ם   כ ת ו מ ו ת  >>
 
רכיבים:

500 גר' עדשים כתומות מושרות / מונבטות,
3 עגבניות
2 קישואים
2 גזרים
2 בצלים
3שיני שום
כף שמן זית + 3 כפות מים.
3 כפיות זירעוני כוסברה
1/2 כפית זירעוני כמון
1/2 כפית אבקת כמון
כמה גבעולים של עלי טימין טריים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מרפדים סיר עמוק בבצל ושום קצוצים ביחד עם התבלינים. מוסיפים כף שמן זית + 3 כפות מים ומערבבים על אש בינונית עד שהבצל נהיה שקוף. חותכים עגבניות לריבועים קטנים ומוסיפים לסיר. מגרדים בפומפייה (או במעבד מזון) את הקישואים והגזרים, מוסיפים אל הסיר ומערבבים. שוטפים ומסננים את העדשים ומוסיפים לסיר עם מים כ- 3 ס"מ מעל לגובה העדשים. מערבבים ונותנים לתערובת לרתוח ומעבירים על אש קטנה עד שהעדשים הכתומות מתפרקות לחלוטין. אם צריך, יש להוסיף מים במהלך הבישול. מוסיפים מלח דק ומתקנים טעמים לפי הצורך.


Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים