ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


ס ל ט   ט ב ו ל י   ק י נ ו א ה >>

מרכיבים:
- 2 כוסות קינואה לבנה מבושלת
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- כוס נענע קצוצה
- כוס שעועית מאש מונבטת
- 1/2 בצל סגול קצוץ
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה
- 1 לימון סחוט
- רבע כוס שמן זית
- מעט מלח לפי הטעם

קינואה בסיסית

מרכיבים:

- 1 כוס קינואה לבנה
- 1.3/4 כוסות מים עבור קינואה יבשה / מים לפי הצורך בקינואה מושרית
* להשבת הטעם, אפשר להחליף חלק מכמות המים בציר ירקות
- קורט מלח

אופן ההכנה :
כל דגן מלא רצוי להשרות או להנביט לפני הבישול כי זה מעצים מאוד את הערכים התזונתיים שלו וזה מצריך היערכות מראש, אבל לא תמיד יש לנו זמן לזה ,לכן אני מציעה כאן שתי דרכים להכנה הארוכה והקצרה:

קינואה מנובטת
- להשרות את הקינואה במים לכ 4 - 6 שעות לאחר מכן לשטוף ולסנן
אחרי עוד כמה שעות היא כבר תתחיל לנבוט ממש.
- מעבירים את הקינואה המושרית לסיר מתאים.
- מוסיפים מעט מלח.
* בבישול דגנים את המלח בתחילת הבישול זה פותח את דגן.
- מוסיפים מים שיכסו את פני הקינואה.
- מבשלים על אש קטנה (רצוי על גבי תחתית כפולה) עם מכסה מרופד במגבת.
- מורידים מהאשר כאשר הקינואה סופגת את כל המים.

קינואה יבשה
- קולים מעט את הקינואה היבשה בסיר יבש עם מעט מלח.
- מוסיפים את הנוזלים ביחסים של 1.3/4 מים ל - 1 קינואה, מכסים את הסיר עם מכסה מרופד במגבת ומבשלים על אשר קטנה (רצוי על גבי תחתית כפולה).
- כאשר הקינואה סופגת את כל המים טועמים אותה.
אם הקינואה עדיין קשה מידי, יש להוסיף עוד מעט מים לפי הצורך
ולהמשיך בבישול עד שהקינואה תהיה מוכנהמוכנה.

אופן הכנת הטבולי
מצננים את הקינואה המבושלת מערבבים לתוכה את כל שאר המרכיבים
ומתבלים בשמן זית לימון ומלח לפי הטעם.
מעבירים לכלי הגשה מתאים.



Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים