ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


תבשיל קינואה עם ירקות

מרכיבים:
- 1 וחצי כוסות קינואה אדומה / שחורה / לבנה או מעורבת
- 2 וחצי כוסות מים / אם הקינואה מושרית כ- 1/3 מכמות המים
* להשבחת הטעם, אפשר להחליף חלק מכמות המים בציר ירקות
- כף שמן זית
- 1 בצל גדול
- 1/2 כפית זירעוני כמון כתושים
- 2 גזרים
- 3 גבעולי סלרי + עלים
- קורט מלח

אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל, חותכים את הגזר לקוביות קטנות מנקים את הסלרי
מסיבי אורך וחותכים לפרוסות דקות.
- יוצקים כף שמן ושלוש כפות מים לסיר שטוח, על אש גבוהה, ומוסיפים את
הבצל. מערבבים כל הזמן עד שהבצל נהייה שקוף. מוסיפים את הגזר
והסלרי וממשיכים לערבב עוד מספר דקות.(אם יש צורך אפשר להוסיף מעט
מים כך שהירקות לא ישרפו)
- מוסיפים את הקינואה אל הירקות שבסיר ומערבבים.
- מוסיפים את כל כמות המים, מכסים את הסיר עם מכסה מרופד במגבת.
מחכים עד לרתיחה ומעבירים לחימום על אש קטנה רצוי על גבי תחתית
כפולה עד שהמים נספגים.
* אם משתמשים בקינואה מושרית או מונבטת יש להשתמש רק בכמות נוזלים
שמכסה את הקינואה - בערך שליש מהכמות שמופיעה במרשם לעיל.
* אם הקינואה עדיין קשה מידי, יש להוסיף עוד מעט מים לפי הצורך וממשיכים
בבישול עד שהקינואה מוכנה.
*הולך מצוין עם רוטב טחינה כמון



ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים