ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


שעועית ירוקה מאודה

מכיבים:

- 1 ק"ג שעועית ירוקה טרייה
- חופן שקדים פרוסים
- 3 - 2 כפות שמן זית מכבישה קרה
- 4 שיני שום
- מעט מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מנקים את השעועית מהקצוות שמחברים אל הצמח.
אם השעועית ארוכה מאוד יש לחלק אותה לשתים או שלושה חלקים.
מאדים אותה בסיר על גבי מתקן אידוי.
2. מהרגע שהמים רותחים, מאדים כ 20- 15 דקות עד שהשעועית מתרככת מעט ומשנה את צבעה לגוון בוהק. מורידים מהאש ופותחים מיד את הסיר שהשעועית לא תתבשל יתר על המידה באדים.
3. מעבירים לכלי הגשה. מוסיפים שמן זית שום ומעט מלח לפי הטעם.
מפזרים חופן של שקדים פרוסים מעל.


*בשיטה זו ניתן להכין כל ירק אחר, כמו ברוקולי, קישואים, גזר, שומר וכו...
*ניתן לאדות כמה סוגים של ירקות ביחד, כאשר מכניסים אותם לסיר בהדרגה מהקשה אל הרך.

Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים