ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


ת ב ש י ל   י ר ק ו ת   ב ס י ר   פ ת ו ח

מרכיבים:

- צרור קטן של עלי טימין, עלי זעתר ועלי מרווה
- כפית של זירעוני כוסברה
- 5 שיני שום פרוסות
- בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
- גרידת קליפת לימון מלימון אחד
- 2 ראשי שומר פרוסים
- 2 קולורבי מקולף וחתוך לרצועות
- 3 גבעולי סלרי פרוסים עם עלי סלרי קצוצים
- 2-3 פלפלים – אדום, צהוב וכתום, חתוכים לרצועות
- 2 קישואים חתוכים לרצועות
- חופן עלי תרד מופרדים
- חופן עלי מנגולד חתוכים לרצועות
- 250 גר' גבינת עיזים חצי קשה
  (להשרות במים בכדי להפחית את המליחות, במידת הצורך)
- 3 - 2 כפות שמן זית מכבישה קרה
- מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. בתחילה פותחים את התבלינים – מניחים בתחתית סיר רחב או מחבת, על גבי להבה חזקה, את עלי הטימין, הזעתר, המרווה וזירעוני הכוסברה, עם מעט מים ומוסיפים את השום הבצל וגרידת הלימון. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את הירקות לפי דרגת הקושי שלהם.
בשיטה זו, ריכוך הירקות נעשה על ידי הוספת מעט מים בכל פעם שנוסף ירק חדש או כשהתבשיל דורש נוזלים. הירקות מתווספים אל הסיר בצורה הדרגתית בתחילה מוסיפים את הירקות הקשים שזקוקים ליותר זמן בישול וכך בהדרגה עד שמוסיפים את הירקות שזקוקים למעט מאוד זמן בישול. בצורה זו מתאפשרת שמירה על רוב הערכים של הירקות. הירקות מתבשלים מעט ככל האפשר. חשוב "לא להרוג את הירקות" ולשמור על הצבעים העזים שלהם.
2. כשהתבשיל מוכן מוסיפים את קוביות הגבינה ומזליפים מעליו עוד מעט שמן זית מכבישה קרה,  מלח ופלפל לפי הטעם.

*ירקות אילו, המופיעים במתכון, הם דוגמה בלבד. אפשר להכין בצורה זו שילוב של ירקות, כיד הדמיון הטובה, בצבעוניות ובטעמים שמתאימים למצב הרוח או בהתאם למה שיש במקרר.




Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים