ו ר ד  נ ח מ י א ס
                    ת ז ו נ ה   ב ר י א ה   ל א י כ ו ת   ח י י ם

 
 
   


להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח


ת ע ר ו ב ת   א ו ר ז   פ ר א   ע ם   ד ל ו ר י ת >>

מרכיבים:

- 1.5 כוסות תערובת אורז פרא
- 2.5 כוסות מים
- זירעוני הל מ- 5 תרמילים
- חצי דלורית
- חופן אגוזי קשיו
- כף שמן חמניות מכבישה קרה
- כף שמן זית

אופן ההכנה:
1. שוטפים את האורז ומסננים היטב.
קולים את האורז בסיר יבש עם זירעוני ההל ומערבבים.
מוסיפים את המים ומשאירים על האש עד לרתיחה.
אחרי הרתיחה מעבירים לאש קטנה מאוד על גבי תחתית כפולה.
מניחים מגבת מתחת למכסה הסיר בכדי שהאורז יצא אחד אחד.
אם המים נגמרו והאורז עדיין קשה מידי מוסיפים עוד מעט מים לפי הצורך.
* רצוי להשרות את האורז ואף להנביט אותו כיממה או שתיים לפני הבישול. פעולה זו משביחה את ערכו התזונתי. במקרה זה מכסים במים רק עד לגובה האורז (בערך שליש מכמות הנוזלים המצוינת לעיל) ומבשלים עד שהאורז נהייה רך. מוסיפים מעט מים במידת הצורך.
2. מקלפים את הדלורית ומנקים את החלל הפנימי, חותכים לריבועים של 1ס"מ X 1 ס"מ. מלחחים את הדלורים עם מעט שמן זית ומים.
מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה, ממליחים במעט במלח גס ומעט פלפל ומכניסים לתנור חם, עד שהדלורית משחימה מעט.
3. מעבירים את האורז לקערת הגשה מוסיפים כף שמן חמניות מכבישה קרה ומעט מלח לפי הטעם, מוסיפים את הדלורית האפויה ומערבבים בעדינות.
4. חוצים את אגוזי הקשיו לחצאים ומפזרים אותם על גבי האורז.


Go Back  Print  Send Page

ורד נחמיאס 2011 ©

לייבסיטי - בניית אתרים